Like Us On FB!

Wednesday, 19 November 2014

Manfaat dan Kebaikan Omega Guard Shaklee

Holla....!

Dah lama tak bercerita di blog.To those yang tak tahu lagi, Intan baru je pindah tempat keje baru.Ohh,still within syarikat oil & gas sekarang, but different subsidiary company now. Tempat baru ni pulak project environment, so challengesnya berbeza - load of works banyak gila,speed kena laju sokmo,adehhh...Memang takde masa nak berfoya-foya lah.. ='(

Anyway, bulan ni kan promosi Omega Guard Shaklee. Jadi Intan nak ceritalah serba seddikit berkenaan produk ini,Sebelum kita mengenali Omega Guard  secara lebih lanjut, ada beberapa perkara yang kita perlu faham terlebih dahulu - apa itu omega -3 atau dalam bahasa pasarnya ialah minyak ikan.Ok,jom kita tambah ilmu sama2..

Beli 2 dapat 5% discouunt,beli 6 dapat 1 free!

Apakah Omega-3?

Omega-3 adalah sebuah keluarga rantai panjang asid lemak poli tak tepu di mana nutrien yang terkandung di dalamnya penting untuk kesihatan tubuh dan otak. Malangnya, ini tidak disintesis oleh tubuh manusia dan oleh itu mesti diperolehi dari diet atau makanan tambahan.

Kajian menunjukkan bahawa kedua-dua omega-3 yang paling bermanfaat adalah EPA (Eicosapentaenoic acid) dan DHA (asid docosahexaenoic). Walaupun EPA dan DHA secara semulajadi berlaku bersama-sama dan bekerjasama dalam badan, kajian menunjukkan bahawa setiap asid lemak mempunyai manfaat yang unik.

EPA menyokong jantung, sistem imun, dan tindak balas keradangan. 

DHA pula menyokong otak, mata, dan sistem saraf pusat dan sebab itulah mengapa ia adalah unik penting untuk wanita mengandung dan menyusu.

So,kita dah jelas tentang Omega 3, apa yang membezakan Omega Guard Shaklee dengan minyak ikan lain di pasaran?

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan yang diekstrak daripada ikan laut air sejuk (sardin,mackarel,heering,anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan daripada hati minyak ikan.Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat daripada hati minyak ikan.Berbanding dengan produk omega di pasaran,Omega Guard merupakan minyak ikan yang paling tulen di dunia yang merangkumi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA,DHA,ALA dan banyak lagi.Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan  950mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

Kebanyakan pengusaha-penguusaha kilang menggunakan kaedah penuylingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan,akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrieen,malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untutk mengekstrak asid lemak Omega-3 paling yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum,merkuri,arsenik,kadmium,dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl-merupakan bahan kimia industtri yang sangat toksin)
Manfaat Utama Omega Guard


  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok - testimoni incik suami sendiri,,alhamdulillah sejak mengamalkan produk ini,tekanan darahnya kembali normal setelah sekian lama =) 
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin - ia adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf & retina
  • Membantu perkembangan memori - DHA membantu meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, which explains why iklan formula milk kat TV banyak emphasize pasal DHA 
  • Memelihara fungsi sendi (arthritis) - those yang ada gout pun elok ambil Omega
  • Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - orang2 stress,jemput ambil omega untuk menstabilkan emosi anda
Omega usually sangat laris untuk ibu mengandung,ibu menyusu dan kesihatan anak-anak. Orang yang nak kurus pun ada yang consume Omega.Harga retail RM136 with 90 capsules inside.Not bad la kan? ;)

So,to those yang berminat nak amalkan supplemen ini,boleh hubungi Intan di Facebook atau telefon : 019-7626464 .

Till then,bai bai~    1 Comments:

Post a Comment